31/8

Tillbaka i Helsingborg.
Helgen tillbringades i Lund hos pojkvännen.
Mys framför tvn, kvällpromenader och god mat, helger i mitt hjärta.
Men nu är det måndag igen och jag känner mig ganska utvilad och taggad på veckan.
Idag hade jag bara Svenska & Engelska så jag passade på att gå förbi min gamla gymnasieskola på vägen hem och hälsa på lite vänner men så fort jag är där så är nästan alla sjuka eller bara inte där, tråkigt men dom flesta är sjuka nu känns det som.
Imorgon(tisdag) är det dags för dans igen, jag dansar ju street/disco varje tisdag i två timmar och jag älskar det.
Ställer mig själv frågan hela tiden nu, Varför började jag inte tidigare?! Det är kul, skönt, asbra träning och kroppen behöver det.
Det är tänkt att jag ska köpa gymkort imorgon också men jag vet inte hur det blir för det krisar sig som fan med pengar just nu så jag ska försöka samla mig och ringa ett jobbigt samtal, träna ska jag!
Nu ska jag läsa lite bloggar och få i mig någon mat och sedan blir det att plugga ikväll.

29/8 <3

Kärlek är ingenting man kan förklara, det finns inga ord som kan beskriva.
Man kan säga mycket, förklara ännu mer men att berätta för dig hur jag känner är en omöjlighet.
Hur många gånger jag än faller spelar ingen roll längre för jag vet att du alltid hjälper mig upp igen.
jag är dig evigt tacksam och mitt hjärta har du haft sedan första stund,
Alltid vi, Du & Jag.

26/8, ibland vill jag återvända!

Dagarna och månaderna ja åren går för fort nu känner jag och jag har ingen kontroll för jag hinner inte bromsa och andas, jag hinner inte riktigt njuta av stunden och tänka att det här är faktiskt mitt liv.
Det finns så mycket stress och press i min vardag nuförtiden och jag hinner inte riktigt vara Emma utan jag känner mig mer som en robot som gör det jag blir tillsagd och absolut inte det jag vill.
Visst jag vill plugga och få bra betyg och göra andra men framförallt mig själv nöjd men jag hinner aldrig lägga ner min själ i något pga tidsbrist och jag hinner inte göra något helhjärtat för det känns som jag har hela världen på mina axlar. Jag vill visa vad jag vill och vad jag faktiskt kan men hur skulle det gå till när man har 50bollar i luften samtidigt. När är det min tur att bevisa för världen att jag är mer än den där tjejen som jämnt ser så allvarlig ut, som jämnt gör saker men ändå missat hälften av allt det där viktiga?! Att jag är mer än ännu en förvirrad individ i samhället.
Jag blir frustrerad, arg och besviken på mig själv och anledningen är antagligen för att jag har på tok för höga krav på mig själv, men är det så konstigt när jag vet att jag kan så mycket mer än det jag gör.

Lite av mina tankar som snurrat i mitt huvud ikväll medan jag tog en lång fika tillsammans med Sissa, vi är mer lika än jag någonsin kunnat tro och på så många sätt.
Det är så skönt att ha någon i sin vänskapskrets som man klickar sådär lite extra med, samtalsämnena tar aldrig riktigt slut för vi spårar in på nya saker hela tiden och vi båda vill så himla mycket i livet men undrar samtidigt var tiden tar vägen.
Mellan meningarna klunkades det kaffe i stora mängder och jag jag är nu hög på koffein, hm jag lär mig aldrig vart gränsen går, när jag ska säga stop. Så nu sitter jag med skakande ben och ett hjärta som går i minst 190km/h men egentligen klagar jag inte för det var en galet trevlig kväll och ska absolut göras om snart.
Så tack Sissa för några trevliga kaffetimmar.

avslutar med två meningar från Promoe - mammas gata
/ Man ser tiden är förbi, snart är det för sent,
livet går fort och det är svårt att hänga med.


tiden går för fort,

24/8. första skoldagen

Jag fick precis ångest över mitt inlägg om just min ångest.
Det blev en galet långt inlägg men jag insåg att jag inte ville dela det med halva världen.
istället tänkte jag bara skriva lite snabbt om min dag och inte alls nämna tankarna i mitt huvud just nu.

Första dagen i skolan idag, vi fick en ny mentor och tja hon verkar helt okej men jag kommer helt klart sakna vår gamla, Malin!
Hon var underbar på alla sätt och vis/är fortfarande men nu kommer jag inte få dela fler pratstunder med henne och det är sorgligt.
Annars var det mest bara massa information om allt som kommer hända den närmsta tiden och ja det är inte lite och just nu känns det som om jag bär hela jävla världen + lite till på mina axlar.
Men det går nog över.
Det var kul å träffa klassen igen och allt flöt på som vanligt, kändes inte alls som om vi hade haft 10veckors lov för alla var verkligen lika sega å dryga och sjuka i huvudet som vanligt, så som jag gillar dom.
Dålig humor, dumma kommentarer, man kan inget annat än att älska min klass.
Imorgon drar schemat igång som vanligt och jag börjar morgonen med dans vilket ska bli roligt. Eftersom vi redan läst klart idrottskursen kände jag att jag behövde röra på mig denna terminen också med tanke på allt vi stoppar i oss på restaurangen.
På tal om det så går vi inte ut i kök fören nästa vecka och då kommer vi befinna oss ute på Restaurang parapeten Onsdagar mellan 14-18:30 och torsdagar 08:30 - 15:00.
Skillnaden detta året jämfört med förra är att då hade vi i genomsnitt 25-30gäster åt gången och nu kommer vi har runt 55-65.
Vi kommer ha gaaalet mycket att göra känns det som men det är bara kul.

Efter en lång dag i skolan träffade jag iallafall Emelie & Ernie, stack en runda till Ungdomsmottagningen och bokade tid där och sedan åkte vi till Bjuv och satt å skrattade och åt mest hela tiden.
Sedan tillbaka till Helsingborg och nu sitter jag och halvsover framför datorn och pratar med min underbara pojkvän.
Det är min dag i korta drag haha...



jag tackar gudarna varje dag för dig Andreas,
du är precis vad jag behöver, idag imorgon och alla andra dagar.



23/8, sista dagen på sommarlovet

Hej bloggen!
Jag kom precis hem från Lund och pojkvännen och nu sitter jag och äter kvällsmat och läser lite bloggar innan det är dags för sängen.
I fredags åkte jag & Sissa till malmö för att kolla på Promoe & Familjen, båda var galet bra men under Promoe var det nästan inget ös alls tyvärr och på Familjen sköt dom raketer i publiken så nästan hela spelningen förstördes för man kunde inte riktigt njuta men eftersom vi var så jävla party hade vi kul ändå.
Vid 22tiden drog vi oss tillbaka, hon till Helsingborg och jag till Lund/Andreas.
Efter lite mys och galet mycket godis somnade jag gott iallafall och sov bort nästan hela lördagen.
Jo vi hade 9månader igår (lördag) Grattis till oss. <3
Dom bästa 9månaderna i mitt liv ska jag tillägga, finns inget bättre än oss!

Idag söndag, ja, sista dagen på sommarlovet och imorgonbitti börjar allvaret igen (tack).
och en annan asbra sak är att min älskade sthlmsbrud Emelie flyttar tillbaka hem till skåne idag och imorgon börjar hon skolan här i Helsingborg och bäst av allt, nu kan vi träffas hur mycket vi bara vill, uuuunderbart.
För att göra detta inlägget kort så har jag haft världens bästa sista helg på sommarlovet.

Nu ska jag äta upp, läsa klart och sedan sova gott.
Hoppas ni också haft en bra sommarlov/ bra semester.

21/8. tankar

Ärlighet.
Jag är grymt ärlig av mig, hela tiden eller jag skulle vilja påstå altid.
Jag vet att jag sårat många människor med min ärlighet och jag vet att människor ofta tar avstånd pga min ärlighet och jag vet även att många backar från att lära känna mig för dom anser att jag har för mycket attityd.
Jag har fått höra att jag ska dämpa min attityd många gånger men det handlar inte om någon attityd, det handlar om vem jag är och hur jag är. Jag är överärlig för ofta det vet jag om och jag har sagt många saker som jag inte borde sagt men jag tänker inte innan jag öppnar käften och det har alltid varit mitt problem.
Min ärlighet har varit mitt fall i många situationer men samtidigt har jag vunnit mycket på det.
Det finns INGEN som kan trampa på mig för jag tillåter inte det längre och jag kan tolkas som känslokall men jag är snarare tvärtom.
När man väl lär känna mig som person så inser man att min ärlighet inte är ett slag tillbaka för någonting och att jag inte säger saker för att vara elak.
Jag är nog helt enkelt en sån person som man antingen älskar eller hatar.

Det senaste året har jag dock dämpat mig själv lite, jag är ganska lugn när jag träffar nya människor, nästan för lugn och tyst. Inte för att jag är blyg utan för att försöka ta reda på vilket plan dom andra ligger på så jag vet var gränsen går.
Kan verka konstigt men jag tror att det är bäst så, både för mig själv och för alla runtomkring.

Jag vill tillägga att jag absolut är samma person som jag alltid varit och att jag inte ändrar mig för någon, jag bara tänker efter för en gångs skull.



Som sagt skrev jag inlägget ovan för mig själv för jag behövde få ut alla tankar ur mitt huvud innan jag ska lägga mig och anledning till att jag skriver det på bloggen är för att det här är min "dagbok" och jag skriver inte saker för att få fler läsare som många andra gör utan jag har bara jävligt många tankar som inte får plats i mitt huvud alltid.



20/8 lite snack om allting

Dålig update igen men jag har en bra anledning.
Min kära pojkvän har varit hos mig dom senaste 23timmarna så all tid har gått till att mysa, mysa & mysa lite till så det är ju ganska förståligt att jag inte har suttit framför bloggen hela tiden! + att det varit väldigt struligt med blogg.se hemsidan.
Jag har fortfarande strul med kommentarerna vilket stör mig sjukt mycket och jag tappar all lust till att sitta här.

Iallafall, Andreas kom igår vid 22-tiden och vi myste med massa godis och jag låg å kollade på paradise hotel medans resten av hushållet gnällde över mitt tv-val. ÄH har man fastnat så har man.
Det blev en lång natt och vi kom iallafall inte i säng fören vid 4 kanske.
Men jag gick upp i hyffsat god tid idag och duschade och gjorde mig i ordning för läkarbesöket som blev ett snabbt sådant.
Kom till receptionen och fick redan på att jag skulle betala 120kr, ja okej fine tänkte jag, det kan det ju vara värt när man ska ta bort 2leverfläckar men nej gjorde dom det?
Allt han sa var att han absolut inte kunde ta bort dom eftersom dom ligger nära stora kärl och om det blir en blödning kan dom inte stoppa det. Tack för den, det har bara tagit mig 8-10år att komma över all rädsla och faktiskt gå dit.
Så ja, jag betalade 120kr för ett 5minuter långt läkarbesök där jag fick reda på att jag skulle vända mig till stora sjukhuset istället. GIVANDE!

Efter läkarbesöket handlade vi till kvällen, mitt hjärta lagade min favoriträtt och ja jag dog lite.
Det är en gryta med grädde, soya, kyckling, massa färsk svamp, soltorkade tomater & lök. nomnomnom OM jag fick välja EN rätt som jag skulle få äta i resten av mitt liv så hade jag valt den, alla gånger.
Nu har han åkt hem och jag känner mig lite nere och har bestämt att jag får göra det i 2minuter till, sedan ska jag ta ett långt bad å njuta av att vara jag för att sedan slå mig till ro framför TVn.

Imorgon blir det malmöfestivalen och sedan hem till Andreas på natten, pepp? JA!

19/8. godmorgon? eller...

Godmorgon? ja tyvärr så vaknade jag bara för en halvtimme sedan och jag skäms.
Jag hade ställt klockan på 09:30 och INTE 12:00, det måste bli bättring nu, jag börjar ju faktiskt skolan på måndag.
Jag började min dag med att tvätta och så lär det fortsätta fram till klockan 17 tror jag men tanke på hur mycket tvätt jag har nu, varför lär man sig aldrig? Jag menar, hade jag tvättat en gång i veckan hade det inte slutat såhär...
Äh från och med nästa vecka börjar rutinerna igen så då får jag väl dra med tvättningen där också.
Nu ska jag få i mig någon frukost och sedan ta en dusch så jag vaknar, plocka undan lite å dammsuga borde jag också göra för i eftermiddag/kväll kommer min kära pojkvän hit och gör mig sällskap under natten är det tänkt.
Jag längtar efter honom, saknar honom, tycker om honom, han är det bästa som finns i hela världen. <3
Nu fick jag sagt det och nu sitter jag med världens största leende haha.
Vi har snart varit tillsammans i 9månader och det pirrar fortfarande varje gång jag ser honom/hör honom/rör honom. knasigt men underbart.

Nu ska jag sluta tönta mig å göra något vettigt så jag blir klar i tid,
dags å pumpa musik så grannarna tjurar.
puss

18/8. Ny kalender, nytt kapitel.

Och så var det snart kväll igen, galet hur fort dagarna går nu känner jag.
Hinner knappt få gjort det jag vill men högt tempo klagar jag egentligen inte på.
Idag vaknade jag iallafall innan 12 vilket var ganska starkt gjort (enligt mig själv) med tanke på att jag somnade sjukt sent inatt.
Jag och mamma åkte iallafall ner till stan och hon köpte påfyllning till hennes wow account och jag köpte en ny kalender+penna, givetvis i rosa. Det är lite knepigt det där med rosa, jag har egentligen aldrig riktigt gillat det fören nu.
Jag tycker det är lite för flickigt egentligen men jag behöver nog sätta lite färg på min vardag med tanke på att jag alltid brukar välja svart. äh jag är iallafall nöjd så jag tänkte slänga upp en bild i slutet av inlägget^^
Åkte hem en snabbis efter det iallafall, sedan åkte jag hem till moster och hämtade Sims 2 skivorna så jag kan installera om det på min dator, jag är en riktig simsnörd ska ni veta. Dock är jag inte alls förtjust i nya Sims 3, dom har tagit ett stort steg helt klart men frågan är om dom tog steget i rätt riktning?! hm.
Jag är kräsen det vet jag om.

Annars är livet underbart just nu, jag mår alltid bättre under hösten då jag får komma igång med allt igen och att Andreas jobbar sin sista dag idag gör det inte sämre.
Det går bra nu helt enkelt!
Nu ska jag smyga ut i köket å leta efter något gott sen ska jag börja installera.
Hoppas ni haft en bra dag.


Min nya kalender som jag är lite smått kär i.


18/8. hösten är på väg.

Jag är här igen, sitter å äter nybakta scones som det droppar smält smör ifrån. Seriöst, finns det något godare?
Promoe spelas på min spotify och jag sitter å skriver texter om allt mellan toppen och botten.
Jag har inte alls haft något blogghumör den senaste tiden, inget datorhumör kanske jag ska tillägga.
Men nu när mina vanliga rutiner går igång(om en vecka) när skolan börjar igen så kommer väl allt automatiskt antar jag.
Jag och ett par vänner börjar även träna den 1september, det ser jag fram emot då jag verkligen behöver träna upp min kropp ordentligt. Sommaren är inte bra för kroppen har jag kommit på, för mycket njutning och för lite träning.
Annat som är bra med att sommaren snart är slut är att jag äntligen kommer få träffa min pojkvän regelbundet igen, min fina, underbara, vacka, fantastiska pojkvän. mmmhm. jag har saknat!
Och nu när hösten är på väg får man äntligen ta på sig mössa, vantar, halsduk och ha tjocktröjor, oooh jag älskar verkligen hösten med alla fina färger och man kan ligga hemma och mysa med massa tända ljus och dricka te och bara få finnas till.
Japp, jag ser verkligen fram emot den här hösten, kommer antagligen bli den bästa någonsin då jag för första gången planerat min vardag och jag kommer ha saker att göra nästan alla dagar. WOHO, en uttråkad emma är en väldigt jobbig emma.

17/8

jag skrev ett inlägg men jag tog bort det igen.
men det är ju tanken som räknas, så nu har jag uppdaterat iallafall.

8/8 Djupet jag når om natten.

Ibland flyger tankarna all världens väg och man inser hur liten man faktiskt är.
Jag blir rädd av tanken att jag inte kommer finnas i all evighet, att jag kommer glömmas bort så som människor alltid blivit bortglömda.
Jag vill göra något stort, något så stort att jag kommer finnas kvar i denna världen, så länge som världen bestämmer sig för att vara kvar.
Har ni också känt så någon gång? att vi strävar efter något så mycket att vi glömmer bort att finnas till.
Hur ofta njuter vi av vår omgivning, människorna i vår närhet och hur ofta njuter vi av sekunderna då vi skrattar och ler?
Vi har en förmåga att glömma bort att vi faktiskt bara är här på lånad tid.

Texten ovan får mig även att fundera över alla människor som har kommit och gått i mitt liv, hur mycket jag saknar vissa och att andra kanske jag aldrig kommer få träffa igen. Jag tog aldrig vara på tiden tillsammans med er och idag eller just ikväll gör det ont.
Jag ska sluta slösa tid på att göra mig ovän och förlora människor, jag ska försöka vinna deras tid, lära känna och behålla dom i min närhet så länge jag bara kan för alla är vi unika på något sätt & vi har alltid något att lära av varandra.

Tankar,

7/8. Stockholm & allt annat.

Nu var man hemkommen från Stockholm, storstaden, öarnas stad och allt vad det nu kallas.
Allt med blandade känslor, jag hade kunnat stanna där uppe i en evighet och bara må bra tillsammans med bästavän, ta hand om sig själv, sola och bara vara avslappnad.
Vi har haft en underbar vecka tillsammans med sjukt mycket skrattanfall, Gröna Lundbesök där vi såg Lady GaGa och jag njöt verkligen av att vara långt ifrån allt det jag är van vid.
Och som vanligt är vi sådär lagom blåsta som bara vi kan...
1. Emelie säger: var ligger Dalarna?
Jag svarar: vet inte, i Småland kanske.

2. Vi sitter å tittar på en hemmavideo från flygfältet i Ljungbyhed.
Emelie säger: TITTA! flygplanet gör en antilop!
Jag: asgarvar.
Lite senare på kvällen säger jag TITTA! flygplanet gör en antilop! endast för att reta henne men vad får jag för svar? jo...
Emelie svarar: VAA? var då? *kollar sig runt*
hahaha

Nej ingenting slår oss två tillsammans, det ska gudarna veta (om det ni finns några)

Resan hem var väldigt känslosam på många sätt och för lite sömn innan gjorde inte det hela bättre och jag svävade mellan tårar och ilska men även lycka.
Vart jag än befinner mig i Sverige så har jag minnen därifrån, på gott & ont och lite då å då sken jag upp som en sol och lyste ikapp med världen utanför bilen då jag insåg hur underbart livet faktiskt är.
Nu är jag hemma iallafall och det tynger mig för jag blir stressad och får smått panik så fort jag går in i mitt rum, jag tänker på alla måsten och allt jag borde gjort för så längesedan. det är jobbigt att vara en ovän med sitt eget hem.
Så jag sitter å drömmer mig bort genom att titta på bilder från ställen jag tycker om, drömmer att jag befinner mig där igen och mår som den prinsessan jag faktiskt är. Cajsa tycker iallafall att jag är en prinsessa, det är huvudsaken!
Ja juste Cajsa är min nya bästis, hon är 7år och är Emelies lillasyster. i love her.

Nu ska jag lägga mig i min säng och kolla på paradise hotel och äta mitt päron och sakna Andreas ännu mer än vad jag redan gör, 8dagar sedan jag träffade honom sist. jag dör lite.

RSS 2.0